FacebookTwitterLinkedIn

În ultimele zile au fost observate semne de revenire a epidemiei, deocamdată ușoare, dar pe care autoritățile fac eforturi să le țină sub control, după cum a asigurat ministrul sănătății, azi-dimineață, într-un interviu acordat postului public de radio, informează corespondentul SRR la Paris.

Spre deosebire de ce s-a întâmplat în martie-aprilie, când a fost afectat în special sfertul nord-estic al Franței, acum se constată o creștere a numărului de cazuri nou confirmate în regiunile vestice de pe Coasta Atlanticului.

Medicii epidemiologi pun această revenire ușoară a epidemiei pe seama plecării în vacanță a unor grupuri importante de persoane dintr-o regiune în alta a țării, precum și a faptului că s-a intensificat testarea.

Ministrul sănătății, Olivier Veran, le-a recomandat autorităților locale să impună cât mai curând masca obligatorie în spațiul public, întrucât numărul persoanelor infectate depășește media națională. Ministrul sănătății a mai spus că a primit în ultimele zile semnale și din partea spitalelor pariziene că a început să crească ușor numărul de apeluri la urgență, precum și cel al pacienților COVID care au avut nevoie de internare în spital. Olivier Veran a făcut apel la prudență.

Guvernul francez pregătește baza legală pentru ca masca de protecție să devină obligatorie în toate locurile publice închise la nivel național, în prezent regula fiind impusă doar pentru transportul în comun.