Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Franța cere un test COVID negativ la intrarea în țară pentru cetățenii europeni

Persoanele care călătoresc în Franța, pe cale aeriană sau maritimă, trebuie să prezinte, la îmbarcare, un test molecular tip PCR negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2.  
teste covid

Măsura se aplică tuturor persoanelor de peste 11 ani care vin din Uniunea Europeană, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Vatican şi Elveţia. Testul trebuie efectuat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării, informează Ministerul Afacerilor Externe, transmite Agerpres.

MAE precizează că autorităţile franceze au revenit asupra măsurilor anunţate, eliminând obligativitatea completării declaraţiei pe propria răspundere potrivit căreia cetăţenii din UE se angajau să se izoleze timp de şapte zile după sosirea în Franţa şi să repete testul tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Sunt exceptați de la această măsură lucrătorii transfrontalieri, transportatorii şi călătorii care sosesc pe cale terestră (rutieră sau feroviară).

De asemenea, autorităţile franceze recomandă cetăţenilor care sosesc dintr-un stat al spaţiului european să se autoizoleze pentru şapte zile şi să efectueze, la finalul acestei perioade, un al doilea test tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii