Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Franța: Brutarii vor ca bagheta franțuzească să fie inclusă în patrimoniul UNESCO

Președintele federației brutarilor, Dominique Anract, atrage atenția asupra faptului că obiceiul de a cumpăra zilnic o baghetă de la brutărie este amenințat, în condițiile în care aproximativ 30.000 de brutării și-au închis porțile începând din 1950, pe măsură ce supermarketurile s-au înmulțit.
A,Baker,Holding,Traditional,Bread,French,Baguettes

Asta, deși statisticile arată că, în Franța sunt vândute zilnic aproximativ șase milioane de baghete. În acest context, Confederația brutarilor francezi a trimis o cerere pentru ca produsul să fie inclus în patrimoniul imaterial UNESCO, transmite Reuters.

Brutarii francezi susțin că baghetele tradiționale sunt scoase treptat de pe rafturile magazinelor, chiar și în Franța, de pâinea preambalată fabricată pe linii uriașe de producție. Iar, includerea acestora pe lista UNESCO ar proteja un set de cunoștințe care au fost moștenite din generație în generație.

În patrimoniul UNESCO, destinat recunoașterii tradițiilor orale, artelor, practicilor, ritualurilor și metodelor tradiționale de fabricație, sunt incluse deja metodele vechi de producere a lipiei în Iran și Kazahstan.

De asemenea, a fost inclusă și metoda tradițională de producere a berii din Belgia, precum și arta napolitană a preparării pizza.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii