Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Auto |
|

Franța avertizează: Renault ar putea dispărea!

Industria construcțiilor de mașini a fost grav afectată de pandemie din cauza faptului că multe dintre fabrici au fost închise și au avut loc multe concedieri. Ministrul Franței a anunțat că Renault ar putea dispărea.
renaul_scenic_iv

Industria construcțiilor de mașini a fost grav afectată de pandemie din cauza faptului că multe dintre fabrici au fost închise și au avut loc multe concedieri. Ministrul francez al Finanțelor a anunțat că Renault ar putea dispărea. Mai mult decât atât, un raport din Japonia indică faptul că partenerul său Nissan e posibil să recurgă la aproximativ 20.000 de concedieri, majoritatea în Europa, conform Reuters.

Nissan și Renault au fost în parteneriat în ultimele două decenii. Miercurea viitoare, cei doi giganți ai industriei construcțiilor de mașini vor anunța o nouă strategie. Principalul lor plan era să își restabilească relația după arestul liderului Nissan Carlos Ghosn din noiembrie 2018. Acesta fusese acuzat de abateri financiare de către guvernul nipon, iar între timp a evadat din închisoare.

Regândirea planului alianței dintre cele două mari firme în prezent este extrem de importantă, de vreme ce pandemia a afectat producția de mașini și a dus la scăderea drastică a cererii.

Bruno Le Maire, ministrul Finanțelor în Franța, care dorește să ofere un împrumut de 5 miliarde de euro pentru a ajuta Renault să iasă din criză, a declarat vineri că viitorul acestei companii este incert, conform Reuters.

În prezent compania are 40 de fabrici și 13 locații logistice în 16 state.

Le Maire spune că fabrica Renault din Flins, Franța, nu trebuie să se închidă, iar compania trebuie să își păstreze cât mai mulți angajați. De asemenea, Renault va trebui să se adapteze și să devină mai competitiv dacă va dori să supraviețuiască pe piața construcțiilor de mașini.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii