FacebookTwitterLinkedIn

Toţi cei care doresc pot solicita să fie testaţi, fără trimitere de la medic, examenul fiind gratuit, notează Radio România Actualități.

250 de milioane de euro pe lună cheltuiește guvernul francez din bugetul sănătăţii pentru decontarea testelor PCR, efectuate la toate laboratorele publice şi private, precum şi la farmacii. Înainte de 25 iulie, francezii care doreau să facă testul, fără recomandare de la medic, plăteau 54 de euro, însă după această dată autorităţile au decis să introducă gratuitatea.

Guvernul își propune să crească, în scurt timp, testarea până la un million și jumătate de teste pe săptămână, ceea ce riscă să contribuie la prelungirea cozilor din fața laboratoarelor, la întârzierea rezultatelor şi la încărcarea facturii pentru asigurările publice de sănătate.

Potrivit datelor oficiale, în Franţa virusul continuă să circule activ: săptămâna trecută, au fost raportate între 5.000 şi 9.000 de cazuri pe zi, iar potrivit autorităţile sanitare acesta este rezultatul testării masive.