Cautare
, Contributor

Auto |
|

Franța ar putea introduce taxe de 50.000 de euro pentru automobilele de lux, super poluante

Un proiect de lege care vizează deținătorii de automobile de lux își croiește drum prin parlamentul francez. Acesta ar putea obliga cumpărătorii să reconsidere achizițiile de Porsche, Ferrari sau Lamborghini, modele mari consumatoare de benzină.  
 aboneaza-te
taxa masini piata auto impozite poluare

Guvernul piețe auto secunde din Europa intenționează să dubleze impozitele pe emisii cu până la 50.000 de euro în 2022, relatează Bloomberg.

Mașinile sport Lamborghini, Ferrari și Porsche, alături de modelele de lux Bentley, Rolls-Royce și Mercedes-Benz se numără printre cele care ar putea fi afectate de taxa de limită superioară, potrivit Bloomberg Intelligence.

Propunerea legislativă ar crește deja cele mai costisitoare taxe ale continentului pentru vehiculele foarte poluante.

„Aceasta ar fi o veste relativ proastă pentru super-autoturisme, vehicule de lux și exclusiviste, precum și pentru cele importate din străinătate”, a declarat Felipe Muñoz, analist la Jato Dynamics.

Guvernele din întreaga lume adoptă măsuri care să grăbească dispariția motorului cu combustie internă. California a anunțat recent planuri de interzicere a acestora până în 2035, iar guvernul Chinei a investit peste 30 de miliarde de dolari în industria vehiculelor electrice. 

Subvențiile pentru mașinile hibride sau pentru cele electrice au impulsionat piața auto europeană.

Dacă va trece, legea franceză va crește presiunea asupra industriei auto privind ținta UE ca până în 2030 țările să reducă emisiile de CO2 cu 55% față de nivelurile din 1990. Comisia consideră că producătorii de automobile trebuie să elimine treptat motoarele cu ardere și să reducă la jumătate emisiile de carbon până în 2021.

Și alte țări din UE aplică, de asemenea, o taxă specială pentru autoturisme în raport cu emisiile lor de CO2, dar nicio țară nu percepe aproape la fel de mult ca Franța – 20.000 de euro, potrivit Asociației Producătorilor de Automobile Europene. Prin comparație, nivelul maxim din Belgia și Italia este de 2.500 de euro.

Astfel, mașinile care emit mai mult de 225 de grame de dioxid de carbon pe kilometru vor fi taxate cu o taxă maximă de 40.000 de euro anul viitor și  cu 50.000 de euro în 2022. Această taxă este plafonată la jumătate din costul unui vehicul.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii