FacebookTwitterLinkedIn

Bouygues va înlocui aproximativ 3.000 de antene mobile fabricate de Huawei până în 2028, informează Reuters. Decizia autorităților prevede eliminarea echipamentelor 5G fabricate de Huawei din zonele cu o populație mai mare.

Compania Bouygues, ale cărei activități țin de mass-media, construcții și telecomunicații, a spus în mod repetat că va solicita compensații din partea statului francez dacă ar trebui să înlocuiască echipamentele Huawei.

Statele Unite susțin că echipamentele Huawei ar pytea fi utilizate de chinezi pentru spionaj. Această afirmație a determinat numeroși aliați ai Washingtonului să impună restricții pentru Huawei. Compania neagă aceste acuzații.

Autoritățile franceze le-au spus operatorilor de telecomunicații care intenționează să cumpere echipamente Huawei 5G că nu vor putea reînnoi licențele pentru echipament odată ce expiră de vreme ce grupul chinez va fi eliminat din rețelele mobile până în 2028.

Olivier Roussat, vicepreședintele executiv al companiei Bouygues, a declarat că mai multe antene Huawei 5G vor trebui să fie demontate treptat. Acesta a mai adăugat că echipamentele mobile ale Huawei au fost deja interzise din orașele Brest, Strasbourg, Toulouse și Rennes.