Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Franţa alocă 100 de miliarde de euro pentru a-şi relansa economia

Guvernul francez va lansa astăzi, 3 septembrie, un plan de relansare în valoare de 100 de miliarde de euro pentru a reduce impactul crizei coronavirusului în următorii doi ani.
Franta_coronavirus

 

Pentru a diminua daunele cauzate de pandemie, Franța urmează să aloce sume consistente pentru: investiţii publice, subvenţii şi reduceri de taxe, transmite Reuters, conform Agerpres.

Planul prevede în special 35 de miliarde de euro pentru a deveni mai competitivă, 30 de miliarde de euro pentru energie verde, parte a GreenDeal, şi 25 de miliarde de euro pentru susţinerea locurilor de muncă.
Sectorul transporturilor va primi 11 miliarde de euro, din care 4,7 miliarde de euro vor viza reţeaua de căi ferate.

Eficientizarea energetică a clădirilor va primi patru miliarde de euro pentru clădirile publice şi două miliarde de euro pentru locuinţe. Industria hidrogenului, care este din ce în ce mai mult considerată drept un element crucial în tranziţia de la combustibilii fosili, vă primi două miliarde de euro pe parcusul a doi ani.
Un miliard de euro va fi oferit drept ajutoare directe pentru proiecte industriale, inclusiv 600 milioane de euro pentru a ajuta firmele să îşi aducă uzinele din străinătate înapoi în Franţa.

Pe ansamblu, aproximativ 80 de miliarde de euro din costul total al planului vor fi direcționați în mod direct deficitului bugetar, iar subvenţiile de la UE vor reprezenta 40 miliarde de euro, au spus oficialii consultaţi de la Reuters.

Planul este echivalent cu 4% din Produsul său Intern Brut, în contextul în care Franţa aloca mai mulţi bani publici în economie, ca procentaj din PIB, decât orice altă mare ţară europeană, a mai menționat unul dintre consultaţii Reuters.

Guvernul speră că acest plan să relanseze economia, deși după ce în acest an ar urma să înregistreze cea mai gravă recesiune de după cel de Al Doilea Război Mondial. Ministerul francez al Finanţelor se aşteaptă la o contracţie de 11%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii