Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Franța adoptă o relaxare a restricțiilor în sărbătorile de iarnă în trei etape

Franța renunță treptat la o parte din restricțiile sanitare înaintea sărbătorilor de iarnă, dar preşedintele Emmanuel Macron cere prudență, pentru evitarea unui nou val de contaminări, informează Radio România Actualități.
Franta_coronavirus

Emmanuel Macron: „Am depășit vârful celui de-al doilea val, dar pericolul nu a trecut; trebuie să continuăm eforturile”, a afirmat președintele Franței, care a anunțat o relaxare în trei etape, notează Radio România Actualități.

De sâmbătă, magazinele nealimentare vor fi lăsate să redeschidă, cu aplicarea unui protocol sanitar strict și program doar până la ora 21:00. Vor putea fi reluate și slujbele religioase în biserici, însă cu participare redusă.

Activitatea fizică și plimbarea în aer liber, limitate până acum la o oră și 1 km față de domiciliu, vor fi permise trei ore și pe 20 de km distanță.

Declarația pe proprie răspundere este în continuare obligatorie la părăsirea locuinţei și rămâne interzisă deplasarea între regiuni.

Din 15 decembrie, izolarea va fi înlocuită cu interzicerea circulației noaptea, între orele 21:00 și 7:00 dimineața, cu excepția nopților de Crăciun și Anul Nou, când însă nu vor fi petreceri în aer liber.

Muzeele, teatrele și cinematografele se vor redeschide și ele.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii