FacebookTwitterLinkedIn

Peste 100.000 de polițiști și jandarmi controlează de ieri dacă persoanele întâlnite pe stradă au vreo justificare valabilă să își părăsească domiciliul.

În Franța a izbucnit ieri o polemică după ce fostul ministru al sănătății, Agnès Buzyn, obligată de partid să își părăsească postul și să candideze la Primăria Parisului, a mărturisit, într-un interviu apărut în ziarul „Le Monde”, că nu a fost luată în serios când a alertat executivul în ianuarie în legătură cu gravitatea coronavirusului.

Invitat aseară, prin video de la distanță, la Jurnalul de știri al televiziunii publice France 2 pentru a vorbi despre măsurile recente, premierul Édouard Philippe a răspuns că, din luna ianuarie, la Ministerul Sănătății, în spitale, toată lumea s-a mobilizat pentru a lupta împotriva acestei crize sanitare.

Édouard Philippe: Eu sunt șeful guvernului și îmi asum absolut toate deciziile guvernului. Ceea ce mă interesează acum este ca, împreună cu francezii, să câștigăm această bătălie, respectând regulile, susținând spitalele și personalul medical.

Cât privește măsurile de susținere a economiei, Édouard Philippe a confirmat intenția statului de a naționaliza întreprinderi aflate în dificultate pentru a le salva de la faliment, între care compania Air France.