Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Franţa acuză SUA, în problema impozitării digitale transfrontaliere

Franța acuză SUA că subminează discuţiile internaţionale referitoare la impozitarea transfrontalieră în era digitală.
digital marketing

Miercuri, 9 septembrie, Franța a acuzat SUA că nu cooperează în problema actualizării impozitului digital și a cerut Europei să pregătească o taxă la nivelul Uniunii Europene, dacă negocierile vor eşua, transmite Reuters, citat de news.ro.

140 de state negociază prima reformă a regulilor fiscale internaţionale, în contextul dezvoltării marilor companii de tehnologie.

Washingtonul a cerut întreruperea discuţiilor la începutul acestui an, sugerând că un acord trebuie să includă și cooperarea voluntară a marilor companii.

Este foarte clar, Statele Unite nu doresc un acord referitor la taxa digitală în cadrul OCDE. Aşa că creează obstacole care ne împiedică să ajungem la un acord, chiar dacă lucrările tehnice sunt gata”, a declarat ministrul francez de Finanţe Bruno Le Maire.

În absenţa unei reglementări internaționale, unele ţări europene au urmat exemplul Franţei și au impus propria taxă pe serviciile digitale.

Le Maire a lansat un apel statelor UE de a continua eforturile de înfiinţare a unei taxe pe serviciile digitale la nivelul UE, dacă nu va avea loc un acord internaţional.

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) trebuie să prezinte luna viitoare un proiect de acord, pentru a rezolva această problemă până la sfârșitul anului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii