Cautare
, Contributor

Uncategorized |
|

Franța: 42 de persoane și-au pierdut viața într-un grav accident rutier

Peste 40 de persoane și-au pierdut viața în urma unei coliziuni dintre autobuzul în care se aflau și un autocar pe un drum din sud-vestul Franței, informează The Guardian.
accident.jpg

Coliziunea s-a produs la ora locală 7:30, lângă Puisseguin, în regiunea Gironde, la est de Bordeaux, cu puțin timp după ce autobuzul pornise la drum dintr-un oraș din apropiere.

Cauza accidentului este încă neclară. Potrivit presei franceze, aproximativ 60 de pompieri au fost mobilizați la intervenție. Opt pasageri au supraviețuit accidentului, dintre care cinci au fost răniți. Pierre Henri-Brandet, purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor  Interne a declarat presei locale că patru pasageri „sunt grav răniți” – doi au suferit arsuri în urma incendiului izbucnit în urma impactului puternic, iar ceilalți doi sunt răniți la cap.

Gerard Dupuy, un oficial al primăriei din Puisseguin a declarat pentru France Info că tragedia s-a produs într-o curbă în care până în prezent s-au produs numeroase accidentet.

Pasagerii erau membri ai unui club al pensionarilor din comuna Petit-Palais-et-Cornemps, Gironde. Potrivit informațiilor din presa locală, grupul se îndrepta spre Bearn, în apropierea munților Pirinei, pentru a cina într-un restaurant tradițional din regiune.

Aflat într-o vizită în Grecia, președintele Franței Francois Hollande a declarat pe Twitter că Guvernul este „total mobilizat pentru această tragedie”. Acesta este cel mai grav accident de circulație din Franța din ultimii 33 de ani, când în 1982 au murit 52 de persoane.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii