Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Auto |
|

Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene pentru politică ecologică, planuri pentru stimularea vânzărilor de vehicule electrice

Bruxelles încearcă să stimuleze impunerea cât mai rapidă a vehiculelor electrice prin impunerea unui termen limită pentru eliminarea motoarelor clasice cu combustie internă și pentru a determina producătorii de automobile să plătească pentru emisiile de carbon, ca parte a planului de „decarbonizare” a economiei UE.
masini electrice

Vicepreședintele Comisiei Europene pentru politică ecologică, a declarat pentru Financial Times că Bruxelles-ul pregătește o strategie pentru a reduce costurile vehiculelor electrice și a le face mult mai „accesibile tuturor europenilor”.

Comisia va prezenta o serie de măsuri luna aceasta pentru a se asigura că Uniunea Europeană își poate îndeplini obiectivul de reducere a emisiilor de carbon cu 55% în 2030, comparativ cu nivelurile din 1990.

Timmermans a declarat că măsurile vor include o înăsprire a standardelor de emisii de CO2 pentru autoturismele noi vândute în următorul deceniu și o propunere pentru producătorii de autovehicule de a plăti pentru emisii.

„Trebuie să facem aceste două lucruri pentru a stimula introducerea vehiculelor electrice. Nu credem că doar anunțarea unei date limită rezolvă problema, ci prin faptul că spunem industriei – așa cum am făcut în tot acest timp – că vom veni cu norme de emisii mai stricte, pentru a împinge lucrurile în această direcție”, a spus el.

Comisia Europeană va lua, de asemenea, măsuri în ceea ce privește infrastructura, mai exact stațiile de încărcare pentru vehiculele electrice, după ce, conform cercetărilor recente, doar trei țări – Franța, Olanda și Germania – găzduiesc 70% din toate punctele de încărcare din blocul comunitar.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii