Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

Frans Timmermans: „Uniunea Europeană trebuie să renunțe la combustibilii fosili și să accelereze tranziția la energia verde”

Prețurile la energie pe piața europeană continuă să crească și ating niveluri record, ca urmare a majorării cotațiilor la gazele naturale și a prețurilor certificatelor verzi, notează Radio România Actualități. Această majorare a determinat autoritățile din mai multe state europene să anunțe deja măsuri de sprijin, pentru ca oamenii să poate suporta facturile.
energie verde

Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene, a declarat că prețurile record la electricitate înregistrate în țările membre sunt dovada faptului că Uniunea Europeană trebuie să renunțe la combustibilii fosili și să accelereze tranziția la energia verde. Într-o  intervenție în Parlamentul European, Timmermans a mai spus că deși prețurile la combustibilii fosili au crescut foarte mult, costurile pentru producția de energie regenerabilă au rămas scăzute și stabile, informează Radio România Actualități.

Guvernele unor țări precum în Italia, Spania și Grecia au anunțat diverse măsuri de sprijin pentru cei afectați de scumpiri.

O situație specială există în Polonia, statul cel mai dependent de cărbune din întregul bloc comunitar. Guvernul de la Varșovia va trebui să majoreze cu 40% prețurile reglementate ale energiei pentru consumatori, după ce costul emiterii de dioxid de carbon aproape s-a dublat în 2021. Cu o pondere a cărbunelui de 70% în producția de electricitate, Polonia este singura țară din Uniunea Europeană care a refuzat să se angajeze să ajungă la neutralitate climatică până în 2050, susținând că are nevoie de mai mult timp pentru a face tranziția la emisii zero.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii