FacebookTwitterLinkedIn

Frank Timiş, preşedintele Timiş Corporation, s-a întâlnit de curând cu preşedintele Coastei De Fildeş şi cu cel al Burkina Faso şi, în urma discuţiilor avute, compania sa va începe în curând refacerea celor 1400 de km de cale ferată care traversează cele două ţări, se arată într-un articol de pe site-ul News Time Africa.

Industriile alimentară şi cea zootehnică din zonă, dar şi cel mai mare depozit de mangan vor beneficia de această infrastructură. Se vor crea slujbe, iar relaţiile comerciale dintre cele două ţări vor fi considerabil îmbunătăţite, scrie News Time Africa.  

După reuşitele African Minerals din Sierra Leone şi African Petroleum din Liberia, noua “vedetă” a Timiş Corporation este Pan African Minerals. În Sierra Leone, The Tonkolili Project trecea în doar 30 de luni de la explorare la începerea producţiei. Investiţia în acest proiect s-a ridicat până acum la 2.5 miliarde de dolari şi 15 000 de noi locuri de muncă au fost create.

Compania are în prezent proiecte în mai multe ţări din Africa de Vest: Sierra Leone, Coasta de Fildeş, Senegal, Gambia, Liberia, Nigeria şi Burkina Faso.  În total, Timiş Corporation a investit în jur de 4.5 miliarde de dolari în minerit, extracţia de petrol şi în dezvoltarea ţărilor din Africa de Vest, iar grupul este cel mai mare angajator de forţă de muncă locală.

Omul de afaceri român a dezvoltat în Africa şi proiecte direct în sprijinul comunităţilor locale: şcoli, spitale, clinici, precum şi burse pentru elevi.

Citeşte aici mai multe despre Frank Timiş (48 de ani), care în 2012 era pe locul 2 în Topul Forbes 500 miliardari, cu o avere estimată la 900-950 milioane de dolari.