Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Bani și Investiţii |
|

Francois Villeroy de Galhau, BCE: Trebuie să ținem cont de îmbunătățirea condițiilor financiare în deciziile de politică monetară

Banca Centrală Europeană (BCE) ar trebui să țină cont de îmbunătățirea recentă a condițiilor de finanțare în discuțiile viitoare privind achizițiilor sale lunare de active, a declarat luni Francois Villeroy de Galhau, membru în Consiliul guvernatorilor BCE.
Frankfurt,,Germany,-,July,9:,Euro,Sign.,European,Central,Bank

Villeroy, care este şi guvernatorul Băncii Centrale a Franţei, a declarat că nu există nicio urgență în luarea unei decizii privind viitorul programului de achiziții pandemice de urgență (PEPP) la reuniunea de politică monetară a BCE din septembrie deoarece, pentru că spre deosebire de Rezerva Federală a SUA, instituţia de la Frankfurt îşi poate ajusta achiziţiile lunare în funcţie de condiţiile financiare, transmite Reuters.

Acesta a precizat că s-au îmbunătățit condițiile de finanțare din zona euro de la ultima întâlnire a BCE din iunie.

„Discuția noastră ar trebui să țină seama de această îmbunătățire a condițiilor de finanțare”, a spus Villeroy pentru postul de radio BAM.

El a mai spus că economiile din Franța și zona euro ar trebui să revină la nivelurile pre-pandemice la începutul anului 2022 sau poate chiar mai devreme și că nu există riscul unei inflații mai mari în acest moment.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii