Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Francois Hollande la Măgurele: “Franța și România pot să implementeze laserul cel mai puternic din lume”

Președintele statului francez, Francois Hollande, a vizitat marți alături de președintele Klaus Iohannis, laserul ELI-NP de la Măgurele care face parte dintr-un program european de cercetare destinat celor mai puternice lasere din lume, potrivit Mediafax. 
shutterstock_267878438

Cu ocazia acestui eveniment,  Hollande a declarat că laserul care urmează a fi instalat înseamnă o colaborare pentru cercetătorii români şi francezi pentru o perioada lungă de timp, menţionând că Franţa şi România “pot să implementeze laserul cel mai puternic din lume”.

“Este un simbol. Franţa şi România, datorită cercetătorilor şi întreprinderilor care îi însoţesc, pot să implementeze laserul cel mai puternic din lume. (…) Datorăm acest lucru dezvoltării şi încrederii reciproce. Laserul va însemna cooperare între cercetătorii noştri de-a lungul mai multor ani. Efortul de cercetare este indispensabil pentru o ţară. Naţiunile care vor face cele mai mari eforturi vor avea de câştigat peste tot în lume”, a spus preşedintele francez, Francois Hollande.

De asemenea, Hollande a mai vorbit și despre relațiile economice dintre cele două state, care se vor îmbunătăți odată cu investiția în fabrica de elicoptere de la Ghimbav.

“În jur de o sută de filiale din domeniul aeronauticii din Franţa vor fi consolidate datorită investiţiei de la Ghimbav. E un lucru bun pentru Romania, care va produce elicoptere, dar şi pentru Franţa. Să luăm exemplul Dacia-Renault. Renault a putut să îşi îmbunătăţească marjele”, a declarat președintele francez.

Totodată, omologul său român, Klaus Iohannis a precizat că parteneriatul dintre cele două țări va fi mai eficient.

“Prezenţa noastră aici confirmă excelenta cooperare dintre România şi Franţa. Este, totodată, un foarte bun prilej pentru a genera noi oportunităţi în cercetarea ştiinţifică, agricultură, infrastructură, apărare şi securitate, telecomunicaţii şi IT. Am convenit astăzi, în discuţiile pe care le-am avut cu domnul Preşedinte Hollande, că parteneriatul dintre ţările noastre în aceste domenii poate fi şi mai eficient. Observ cu bucurie că anul 2015 a fost unul record în privinţa comerţului bilateral. Valoarea comerţului nostru depăşeşte 7 miliarde de euro, cu exporturi româneşti de 3,7 miliarde şi importuri în jur de 3,5 miliarde.În planul investiţiilor în România, Franţa este pe unul dintre locurile fruntaşe, cu investiţii directe de peste 7 miliarde de euro.Povestea de succes a parteneriatului dintre Renault şi Dacia este binecunoscută la nivel european, şi nu numai. Ea demonstrează, fără a fi singulară, că aici, în România, pot fi reunite toate verigile unei industrii competitive a automobilului, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele francez Francois Hollande se află astăzi într-o vizită oficială în România și este  însoţit de aproximativ 30 de directori de companii franceze. Acesta va participa împreună cu premierul Dacian Cioloș la inaugurarea fabricii de elicoptere Airbus Helicopters din Ghimbav, Brașov.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii