FacebookTwitterLinkedIn

Vacanță pentru business

Să te bazezi pe certitudini este ideal, din păcate aproape niciodată nu ne putem baza pe certitudini în zona economică. Este o situație pe care o confirmă și actuala pandemie Covid-19, o împrejurare cu care umanitatea nu s-a mai întâlnit de peste 100 de ani. Lucrurile de care suntem siguri sunt cele pe care le constatăm în prezent, adică faptul că există semnale încurajatoare în privința revenirii economiei, la fel ca și în privința finalului acestei crize sanitare. Avem acum vaccinuri, este probabil o chestiune de timp până când suficient de mulți oameni se vor vaccina, în așa fel încât, printr-un efort comun, să punem punct crizei Covid. Dar această criză sanitară ridică actualmente și alte întrebări: cum vor suporta economiile puseele inflaționiste, cât vor dura măsurile de sprijin, cum și când vor fi ele finalizate?

Tot la capitolul certitudini, criza Covid-19 a dezvăluit o capacitate extraordinară de mobilizare din partea echipei BRD, și sunt sigur că mă pot baza pe colegii mei, indiferent de evoluțiile care pot interveni în viitor.

De o manieră mai generală, această criză a arătat din nou importanța agilității mentale și a reacției rapide, dar organizate. Pentru a deveni mai bune în acest domeniu, băncile fac în mod regulat teste de stres, simulând evenimente neașteptate și evaluând apoi modul în care echipele lor au reacționat la diferiții stimuli. Din astfel de exerciții se trag învățăminte care contribuie la creșterea capacității managerilor de a lua deciziile potrivite pe timp de criză.

Planuri de business

Pentru anul acesta și pentru 2022 continuăm să aplicăm planurile noastre care prevăd transformarea businessului, pe direcțiile deja inițiate: digitalizare, creșterea activității, dezvoltarea în zona Environmental Social Governance (ESG), care va juca un rol tot mai important pe piețele financiare. În zona digitalizării, vom continua dezvoltarea aplicației YOU, precum și înzestrarea colegilor noștri din front office cu instrumente de lucru moderne, capabile să îmbunătățească servirea clienților. Vom continua să ne susținem clienții pe toate segmentele, retail și corporate, prin acordarea de finanțări, atât din surse proprii, cât și în cadrul unor programe precum IMM Invest, care și-au dovedit utilitatea.

Vacanță în țară sau străinătate

Da; o deconectare temporară de la viteza vieții de zi cu zi din business, precum și întoarcerea la sursele personale de reîncărcare și redescoperire este obligatorie. Poate că unul dintre puținele punctele pozitive ale acestei perioade pe care o traversăm de un an și jumătate este reconectarea cu natura și cu familia. Plănuiesc să merg pentru câteva săptămâni în Franța, lângă Paris.