FacebookTwitterLinkedIn

140 de personalități ale lumii au protestat față de aceste declarații, iar președintele Sanofi a fost invitat săptămâna viitoare la Palatul Elysée.

Daniela Coman, corespondenta RRA la Paris, precizează: „Șeful grupului farmaceutic a explicat că Sanofi are un acord cu guvernul american care a investit foarte mult pentru ca vaccinul să fie creat în timp record, și nu într-o perioadă de până la 10 ani sau mai mult, cum se întâmplă în condiții normale. El a adăugat că așteaptă ca și Europa să facă ce trebuie”.

Grupul farmaceutic a precizat că, atunci când va avea vaccinul, producția din laboratoarele sale de pe teritoriul american va fi dedicată în principal Statelor Unite, iar cea produsă în celelalte capacități va fi alocată Europei, Franței și restului lumii.

„Ar fi inacceptabil ca grupul Sanofi să servească prioritar Statele Unite, dacă va găsi un vaccin împotriva COVID-19”, a reacționat și guvernul Franței, iar un colaborator al președintelui Emmanuel Macron a transmis că eforturile desfășurate în ultimele luni arată că este necesar ca acest vaccin să fie un bun public mondial, nesupus legilor pieței.

La începutul săptămânii, laboratoarele Sanofi și GlaxoSmithKline au anunțat că se asociază să dezvolte un vaccin împotriva noului coronavirus.

Testele clinice ar urma să înceapă în a doua jumătate a acestui an, iar în caz de succes, vaccinul ar fi disponibil din semestrul al doilea al anului viitor.