FacebookTwitterLinkedIn

Conform statisticilor, duminica trecută, mai mult de doi din trei alegători nu s-au prezentat la urne. În cifre, această situația s-a tradus prin faptul că 66,72% dintre alegători nu au participat la vot, informează AFP.

Șocate de aceste statistici, partidele politice din Franța au încercat, în ultima săptămână să ia în considerare unele schimbări.

Mai mulţi responsabili ai majorităţii, printre care și purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, s-au declarat pentru votul electronic în viitor, în timp ce pe termen scurt alţii au mizat pe o campanie „fulger” pe reţelele de socializare pentru a-i incita pe alegători să voteze.

Cu toate acestea, concluziile sondajul realizat joi nu prezintă deloc o situație pozitivă: doar 36% dintre francezi au declarat că intenţionează să meargă la urne în al doilea tur de scrutin.

Amânate din cauza pandemiei, alegerile din 20 şi 27 iunie vor reînnoi organismele executive din 12 regiuni metropolitane, deţinute în prezent de formaţiunile de dreapta, de centru şi de Partidul Socialist.