Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Energie |
|

Francesco Starace, CEO-ul Enel, a fost numit Președinte al Consiliului de Administrație al Sustainable Energy for All

Sustainable Energy for All (SEforALL) este o organizație internațională non-profit care lucrează îndeaproape cu Organizația Națiunilor Unite pentru asigurarea accesului tuturor la energie la prețuri accesibile, într-un mod sigur, durabil și modern.
 aboneaza-te
Francesco Starace

Francesco Starace, CEO și director general al Enel din mai 2014, își va începe mandatul imediat.

“Francesco este un lider vizionar în domeniul energiei, cu experiență îndelungată pe zona de sustenabilitate și facilitarea accesului la energie pentru sute de milioane de oameni din întreaga lume. Este o alegere firească pentru acest rol important într-un moment atât de critic. Cu mandatul unic al SEforALL din partea ONU de a conduce acțiunile ODD 7 în conformitate cu Acordul de la Paris, leadershipul său poate ajuta organizația să înainteze pentru a ne atinge obiectivul privind accesul universal la energie”, a declarat Elizabeth Cousens, vicepreședintele Consiliului de Administrație al SEforALL și președintele și director executiv al Fundației ONU.

Francesco Starace îndeplinește și rolul de membru în Consiliul Director al Compactului Global al ONU și al Global Commission to End Energy Poverty. Anterior, a fost membru al fostului consiliu consultativ al SEforALL și președinte al EurElectric, asociația europeană pentru industria electricității.

“Energia trebuie să se afle la baza agendei globale, pentru a conduce lumea pe o cale sustenabilă, concentrându-ne atenția și eforturile pe sursele regenerabile și eficiența energetică, elemente esențiale realizării obiectivelor privind accesul la energie și protejarea climei. Sunt foarte mândru să mă alătur SEforALL și să îi susțin eforturile privind tranziția la o energie curată și să lucrăm împreună în vederea îndeplinirii ODD 7. Principalul meu obiectiv în calitate de președinte al Consiliului de Administrație SEforALL va fi să cooperez cu jucătorii principali pentru a accelera schimbarea direcției spre o energie mai durabilă, modernă și accesibilă tuturor. Am mare încredere în conducerea SEforALL și în capacitatea sa de a face față provocărilor energetice și de a sprijini dreptul fundamental la electricitate pentru toată lumea, la nivel global”, a declarat Francesco Starace, CEO și director general Enel.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii