Cautare
, Contributor

Travel |
|

FPTR: Cei 130.000 de turiști au cheltuit în weekend, pe litoral, aproximativ 12 milioane de euro

Cei peste 130.000 de turiști prezenți în cel mai aglomerat weekend de până acum în stațiunile de pe litoral au cheltuit pe cazare, mâncare și distracție aproape 12 milioane de euro, potrivit unui studiu al FPTR.
litoral.jpg

În acest weekend numărul turiștilor a fost cu 15% mai mare decât în aceeși perioadă din anul trecut și în creștere cu 35% față de weekendul precedent.

„Numărul turiștilor a crescut semnificativ din aceste zile pentru că s-au terminat examenele în sistemul de învățământ, a început vacanța, iar vremea pe litoral se anunță foarte frumoasă. Începem de-abia de acum să spunem că a venit vacanța mare”, a declarat Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Dintr-un studiu al FPTR, realizat pe baza observațiilor hotelierilor de la mare, cei peste 130.000 de turişti prezenţi în staţiunile de pe litoral au cheltuit în weekend pe mâncare mai mult de 11,7 milioane de euro, în condiţiile în care fiecare persoană alocă în medie 90 de euro pentru două zile  pe cazare, mancare si distractie. Doar pe mâncare, cheltuielile au ajuns la 4,1 milioane de euro pe weekend, cazarea a costat, în total, 4,6 milioane de euro, iar pentru distracție turiștii au alocat 2,8 milioane de euro, în total.

„Văzute global, aceste sume par mari, însă nu este deloc așa. Practic, un turist cheltuiește, în medie, la mare, 45 de euro pe zi pe cazare, mâncare și distracție, ceea ce arată că litoralul românesc rămâne, pentru români, cea mai ieftină opțiune pentru vacanța de vară”, a mai declarat Dragoș Răducan.

În stațiunile din nord, prețul unei mese poate depăși 100 de lei, în timp ce în sud, prețul unei mese este mai mic, de aproximativ 50 de lei, potrivit estimărilor FPTR.

“Din păcate, există o mare discrepanță între sumele cheltuite pe distracție în Mamaia, față de sudul litoralului. În cluburile din nordul litoralului sunt turiști care plătesc și câteva mii de euro pe o seară în club, pe când în sud sunt foarte mulți care nu alocă niciun leu pentru distracție. Pentru aceștia, cea mai importantă cheltuială este cu mâncarea”, a afirmat Dragoș Răducan.

Pe litoralul românesc ajung în fiecare an în jur de 1,9-2 milioane de turiști, dintre care doar 1-2% sunt străini.

CITEȘTE ȘI

Care sunt cele mai căutate staţiuni de pe litoralul românesc

Steaua Sudului

Preşedintele ANT: Litoralul este pregătit pentru deschiderea sezonului estival

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii