FacebookTwitterLinkedIn

Prima generaţie Range Rover, automobilul vârf de gamă al producătorului britanic Land Rover (acum este deţinut de indienii de la Tata, după ce a trecut pentru scurt timp prin curtea germanilor de la BMW, dar şi prin a americanilor de la Ford), a fost produsă în perioada 1970 – 1994. În anii `70, unul dintre concurenţii britanicilor erau românii de la ARO.

Anii au trecut şi ARO a dispărut. Nu şi Land Rover, care a produs a doua generaţie de Range Rover între 1999 şi 2002, una dintre noutăţile de atunci fiind suspensia penumatică. A urmat a treia generaţie, produsă începând cu 2001, iar acum a venit rândul celei de-a patra.

GALERIE FOTO: The all-new Range Rover

Una dintre noutăţile semnificative ale acestei noi versiuni este structura de aluminiu, care duce la o reducere cu 420 de kilograme a greutăţii. Printre dotări se numără EPAS, un sistem nou de asistare electrică a volanului, care, potrivit producătorului, măreşte potenţialul de virare şi duce la scăderea emisiilor de dioxid de carbon cu până la 3%, în cazul motorizării pe benzină şi cu până la 2%, în cazul motorinei.

Şi pentru că veni vorba de motorizări, să spunem că există trei variante: un V8 de 5 litri pe benzină, care dezvoltă 510 cai-putere şi două motorizări diesel, una de 3 litri şi 258 de cai-putere şi alta de 4,4 litri şi 339 de cai-putere.

Preţul de pornire al noului Range Rover, model care concurează cu Audi Q7, BMW X5, Porsche Cayenne şi Mercedes-Benz GL, este de 75.900 de euro, la care se adaugă TVA.

Modelul are o transmisie automată în opt trepte, un display şi instrumente de bord simplificate semnificativ – vorbim despre o reducere cu 50% a instrumentelor de control –, tehnologie audio Meridian. Noul Range Rover are, printre altele, dotări precum cruise control adaptiv, sistem de monitorizare a unghiului mort şi asistent la parcarea laterală.