Cautare
, Contributor

Auto |
|

FOTO+VIDEO: Range Rover, la a patra generaţie

The all-new Range Rover
The all-new Range Rover, aşa cum este prezentată cea mai recentă generaţie a faimosului automobil britanic, a fost lansat în România, la scurt timp după prezentarea mondială de la Salonul Auto de la Paris.

Prima generaţie Range Rover, automobilul vârf de gamă al producătorului britanic Land Rover (acum este deţinut de indienii de la Tata, după ce a trecut pentru scurt timp prin curtea germanilor de la BMW, dar şi prin a americanilor de la Ford), a fost produsă în perioada 1970 – 1994. În anii `70, unul dintre concurenţii britanicilor erau românii de la ARO.

Anii au trecut şi ARO a dispărut. Nu şi Land Rover, care a produs a doua generaţie de Range Rover între 1999 şi 2002, una dintre noutăţile de atunci fiind suspensia penumatică. A urmat a treia generaţie, produsă începând cu 2001, iar acum a venit rândul celei de-a patra.

GALERIE FOTO: The all-new Range Rover

Una dintre noutăţile semnificative ale acestei noi versiuni este structura de aluminiu, care duce la o reducere cu 420 de kilograme a greutăţii. Printre dotări se numără EPAS, un sistem nou de asistare electrică a volanului, care, potrivit producătorului, măreşte potenţialul de virare şi duce la scăderea emisiilor de dioxid de carbon cu până la 3%, în cazul motorizării pe benzină şi cu până la 2%, în cazul motorinei.

Şi pentru că veni vorba de motorizări, să spunem că există trei variante: un V8 de 5 litri pe benzină, care dezvoltă 510 cai-putere şi două motorizări diesel, una de 3 litri şi 258 de cai-putere şi alta de 4,4 litri şi 339 de cai-putere.

Preţul de pornire al noului Range Rover, model care concurează cu Audi Q7, BMW X5, Porsche Cayenne şi Mercedes-Benz GL, este de 75.900 de euro, la care se adaugă TVA.

Modelul are o transmisie automată în opt trepte, un display şi instrumente de bord simplificate semnificativ – vorbim despre o reducere cu 50% a instrumentelor de control –, tehnologie audio Meridian. Noul Range Rover are, printre altele, dotări precum cruise control adaptiv, sistem de monitorizare a unghiului mort şi asistent la parcarea laterală.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii