FacebookTwitterLinkedIn

Intitulat „Cuvinte la fereastră: izolarea și coronavirusul”, portretele puternice ale lui Lovekin arată oamenii acasă, ținând semne scrise de mână care conțin mesaje de speranță și rezistență pe fereastra ferestrei.

Fotograf pentru Shutterstock, Lovekin străbate străzile din ce în ce mai goale ale New York-ului, documentându-se despre noua față a orașului și  despre modul în care oamenii se confruntă cu situația din spatele ușilor închise.

“Am simțit nevoia să surprind în fotografieacest moment fără precedent din istoria noastră”, a declarat recent Lovekin pentru Washington Post. Locuitor al Brooklyn-ului, el a început să se consulte cu vecinii „pentru a vedea cum se simt și pentru a vedea ce mesaj, dacă este cazul, le-ar dori să împărtășească lumii, indiferent dacă sunt personale, politice sau spirituale..“

Fotografia la fereastră a fost o alegere firească pentru artist. Ferestrele încadrează vederea noastră despre lume și, din stradă, oferă o privire asupra vieții interioare a altora.

Fotograful a început să împărtășească imaginile pe rețelele de socializare și a fost curând inundat de cereri de participare la proiect. “Am impresia că sunt mai ocupat decât atunci când lucrurile mergeau normal!” a afirmat el.

“Sper că în acest moment de haos și incertitudine, acest proiect îi va ajuta pe oameni să se simtă mai conectați cu lumea exterioară, chiar dacă suntem cu toții separați unul de celălalt pentru o perioadă necunoscută de timp” a afirmat artistul.

PHOTO CREDIT:  Stephen Lovekin –  “Words at the Window: Self Isolation and The Coronavirus”. Photo courtesy of Shutterstock.