FacebookTwitterLinkedIn

Vânzările de produse inscripţionate cu celebra fotografie AFP în care Sanders apărea singur, zgribulit şi cu braţele încrucişate, în cadrul ceremoniei de învestitură a lui Joe Biden, au generat 1,8 milioane de dolari, transmite Agerpres.

Imortalizat de fotograful AFP Brendan Smialowski, momentul a inspirat mii de meme-uri în întreaga lume, astfel că fostul candidat progresist la alegerile prezidenţiale, recunoscut pentru tonul său pasionant şi pentru aerul deseori morocănos, a devenit vedetă pe internet.

Mănuşile sale cu un singur deget, din ziua învestirii noului preşedinte democrat, la 20 ianuarie, au devenit virale pe Internet.

Tricouri, pulovere şi alte produse derivate au fost scoase la vânzare pe site-ul său în seara de 21 ianuarie, iar stocurile s-au epuizat în jumătate de oră. Noile produse adăugate în weekend au fost vândute toate încă de luni dimineaţă, se mai menţionează în comunicat, citat de AFP.

Bernie Sanders şi soţia sa, Jane, s-au declarat impresionaţi “de creativitatea arătată de atât de mulţi oameni” şi “bucuroşi să îi ajutăm pe locuitorii nevoiaşi din Vermont“.

“Când am făcut fotografia, m-am gândit că este un moment bun, care merită câteva cadre. Deşi niciodată nu mă aştept şi nu caut ca munca mea să devină virală sau să se transforme în meme-uri, acestea nu mă surprind, pentru că internetul şi reţelele sociale sunt imprevizibile”, a spus fotograful Brendan Smialowski.

Credit foto: Facebook/Shaun King