Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

FOTO Un Ferrari din 2003 s-a vândut la o licitație cu 2,6 milioane de dolari și a stabilit recordul pentru cea mai scumpă mașină vândută vreodată online

Un Ferrari Enzo din 2003 s-a vândut, în cadrul unei licitații online organizate de casa RM Sotheby's, pentru suma de 2,6 milioane de dolari.
RM Sotheby's

Indiferent de modul în care ar arăta o mașină, să plătești pentru ea 2,6 milioane de dolari este enorm. Dar Enzo nu se încadrează în categoria „orice mașină”, cum nu este nici orice Ferrari. Este ceva deosebit atâta vreme cât compania a numit-o după fondatorul ei, Enzo Ferrari.

Ferrari a produs modelul Enzo din 2002 până în 2004. Au fost fabricate doar 400 de bucăți, iar mașina cu numărul 400 a fost prezentată ca un cadou pentru Papa Ioan Paul al II-lea. În 2015, a fost scoasă la licitație pentru o suma de 6 milioane de dolari.

Așadar, modelul Enzo, roșu, vândut la licitație de casa RM Sotheby’s a stabilit recordul pentru cea mai scumpă mașină vândută vreodată online. Mașina și-a făcut apariția în 2002, la Paris Fashion Show. Precum o mașină de curse Formula 1, șasiul este făcut din fibră de carbon. Asta înseamnă că vehiculul este foarte ușor. Are un motor de 6 litri și 660 de cai putere. Ușile se deschid pe verticală, în formă de foarfece. Atinge viteza de 104 kilometri pe oră în doar 3.65 de secunde, ceea ce a fost o realizare incredibilă în anii 2000 și este și acum. Viteza maximă pentru Enzo este de 350 de kilometri pe oră. Enzo a fost ultima mașină pe care Ferrari a dotat-o cu un motor doar pe benzină.

În ceea ce privește interiorul, acesta arată bine, dar este mai degrabă spartan, Enzo nefiind o mașină pentru plimbări relaxate și opulente. Enzo este definiția vitezei. Enzo este unul dintre reperele companiei Ferrari.

Sursa: www.businessinsider.com

Foto: RM Sotheby’s

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii