FacebookTwitterLinkedIn

Evenimentul de lansare al colecției a avut loc în cea de-a doua zi a Săptămânei Modei, miercuri, 21 februarie 2018, la Hotel Senato. Este al doilea sezon în care Rhea Costa organizează prezentarea colecției în Milano, brandul creat de Andreea Constantin fiind singurul brand de modă din România acceptat de către Camera della Moda Italiana în calendarul oficial al Milan Fashion Week.

Colecția de toamnă/iarnă 2018 – 2019 Rhea Costa a fost inspirată din pictura olandeză a secolului al XVII-lea, având ca teme jocul subtil dintre lumina radiantă și umbre, puritatea culorilor și a formelor într-o pictură cu efect chiaroscuro, compozițiile simple cu detalii remarcabile, precum și intimitatea și atemporalitatea cu care sunt surprinse scenele din fiecare zi.

 „Mă fascinează operele lui Vermeer și Rembrandt, precum și portretele create de Frans Hals. M-au inspirat caracterul sobru al combinației de alb și negru, cu accente de dantelă redate fin, realismul texturii materialelor, culorile profunde, strălucirea bijuteriilor, lumina plină de mister și armonia compoziției.”, a declarat Andreea Constantin, Director de Creație și fondator Rhea Costa.

În cadrul evenimentului din Milano a fost lansată și noua campanie a brandului, a cărei ședință foto a fost realizată în Veneția, atmosfera sa subliniind inspirația chiaroscuro a colecției. Onorând procesul de creație al fiecărei piese din colecție, Rhea Costa a lansat și două noi filme scurte din seria sa „Behind the seams”, aducând privitorul în lumea Rhea Costa, în atelierul din București în care inovația este combinată cu tradiția tehnicilor artizanale couture.

În premieră în acest sezon, colecția Rhea Costa AW18/19 include piese care sunt 100% sustenabile și produse respectând principiile „Zero Waste Design”, aliniindu-se astfel unei direcții ce se conturează în prezent la nivel global în industria modei.

Citește și Rhea Costa devine primul brand de modă din România inclus în calendarul oficial Milan Fashion Week

„Ne mândrim cu practicile pentru sustenabilitate implementate în producție, fiind ceva ce este reprezentativ pentru ceea ce ne pasionează ca oameni, la nivel indivual, în echipa Rhea Costa”, a declarat Andreea Constantin, Director de Creație și Fondator Rhea Costa.

Lansat în 2009 în România, Rhea Costa este astăzi un brand internațional, colecțiile Rhea Costa Day to Night, Ready to Wear, Evening și Bridal, precum și colecția pentru copii, Mini Rhea, regăsindu-se în fiecare sezon în selecția a peste 50 de magazine multibrand și department stores din Europa Centrală, Rusia, Asia și Orientul Mijlociu.