Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Gadget |
|

FOTO Prvok – Prima casă din Cehia construită cu ajutorul tehnologiei de imprimare 3D

Tehnologia nu încetează să ne surprindă în fiecare zi. O echipă de designeri din Cehia vor lansa prima casă construită cu ajutorul unei imprimante 3D. Este prima astfel de locuință din țară și poate fi amplasată atât terestru, cât și pe apă.
 aboneaza-te
1

Casa se numește Prvok și este realizată de Michal Trpak în colaborare cu Grupul Erste. Prvok este construită cu ajutorul lui Scoolpt, un robot cu brațe folosit în industria auto. Prin intermediul tehnologiei de imprimare 3D, casa poate fi construită de șapte ori mai rapid decât atunci când se apelează la metodele tradiționale de lucru. Prvok are aproximativ 43 de metri pătrați și necesită un timp de construcție de 48 de ore.

La realizarea acestui proiect lucrează un număr redus de 25 de muncitori, față de 65 care ar lucra pe un șantier clasic. În ceea ce privește materialele, robotul Scoolpt folosește un anumit tip de beton cu fibre care ia forme mult mai naturale.

Creatorii Prvok vor să dovedească avantajele unei astfel de case. Tehnologia de imprimare 3D elimină cel puțin 20% din emisiile de dioxid de carbon care rezultă din construcțiile tradiționale. „În viitor, proprietarii pot distruge clădirea odată ce și-a atins scopurile și o pot imprima din nou, din același material, în fix același loc”, a spus creatorul Michal Trpak.

Casa va avea trei camere: un dormitor, living cu bucătărie și baie. Casa este echipată cu tehnologie verde, având un sistem de recirculare a apei de la duș și rezervoare pentru apa potabilă și pentru cea menajeră. Astfel, casa este concepută să aibă o durată de viață de o sută de ani. Poate fi amplasată în oraș, la țară sau chiar pe apă cu ajutorul unui ponton.

Sursa: www.businessinsider.com

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii