FacebookTwitterLinkedIn

Porsche a investit 500 milioane de euro în fabrica sa din Leipzig,  în care a montat o linie completă de producţie, proiectată să producă aproximativ 50.000 de maşini pe an.

Citește un reportaj de la fabrica Porsche din Leipzig

Gama Macan este formată din trei modele în momentul lansării. Macan S este echipat cu un motor V6 biturbo de 3 litri cu o putere de 340 CP (250 kW), transmisie integrală permanentă şi ambreiaj multidisc controlat electronic. De altfel, transmisia integrală este dotare de serie pentru toate modelele Macan. Puterea este transmisă către roţi prin intermediul unei transmisii cu dublu ambreiaj si 7 trepte de viteză, care permite maşinii să accelereze de la 0 la 100 km/h în 5,4 secunde (sau 5,2 secunde cu pachetul opţional Sport Chrono). Maşina atinge o viteză maximă de 254 km/h, iar consumul de combustibil se situează între 8,7 şi 9 litri la suta de kilometri. Macan S Diesel are un motor V6 turbo diesel de 3 litri cu un consum combinat de combustibil de 6,1 – 6,3 litri la suta de kilometri.

Datorită puterii de 258 CP (190-kW) a motorului său, Macan S Diesel accelerează de la 0 la 100 km în doar 6,3 secunde (sau 6,1 cu pachetul opţional Sport Chrono) şi atinge o viteză maximă de 230 km/h.

Macan Turbo modelul de top al gamei, este echipat cu un motor V6 biturbo de 3,6 litri, utilizat în premieră pe un Porsche, care are o putere de 400 CP (294 kW) şi propulsează vehiculul de la 0 la 100 km/h în 4,8 secunde. Cu pachetul Sport Chrono, acest timp poate coborî până la 4,6 secunde. Chiar dacă viteza maximă atinge 266 km/h, Macan Turbo are un consum combinat de combustibil de 8,9 – 9,2 litri/100 km.

Gama de opţiuni în dotarea de serie a lui Macan include transmisie integrală, PDK, volan sport multifuncţional cu padele, jante de mari dimensiuni, sistem audio de înaltă performanţă şi hayon acţionat electric. Lista echipamentelor opţionale speciale include suspensia pneumatică. Este disponibil, de asemenea, sistemul Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus – diferenţial cu transmisie variabilă a cuplului), special adaptat pentru Macan. Acesta distribuie cuplul motorului către roţile spate şi funcţionează împreună cu un diferenţial blocabil controlat electronic al punţii spate.

Modul off-road este standard pentru Macan şi se activează prin apăsarea unui buton pe consola centrală, la o viteză între 0 şi 80 km/h. În modul off-road, toate sistemele de tracţiune sunt modificate într-un program pentru rulare în teren accidentat: de exemplu, turaţia motorului şi schimbarea rapoartelor cutiei de viteze urmăresc asigurarea unei mai bune tracţiuni, ambreiajul este pre-tensionat într-o măsură mai mare pentru a furniza mai rapid cuplul necesar către puntea faţă, iar repartizarea cuplului între punţile faţă şi spate şi răspunsul pedalei de acceleraţie sunt adaptate pentru rularea în regim off-road. În plus, garda la sol poate fi mărită cu 40 mm peste nivelul normal datorită şasiului cu suspensie pneumatică opţională, asigurând astfel o gardă maximă la sol de 230 de milimetri.

Toate versiunile Macan sunt dotate cu un buton sport standard, amplasat pe consola centrală, în partea stângă a manetei cutiei de viteze.

Atunci când este apăsat, butonul Sport modifică setările sistemului de management al motorului şi creşte viteza de reacţie a acestuia: o simplă atingere a pedalei de acceleraţie are ca rezultat un răspuns mult mai rapid al motorului, limitatorul de turaţie intervine mai târziu, iar întreaga dinamică a maşinii capătă un accent sportiv. În plus, PDK schimbă vitezele la o turaţie mai mare, accentuând senzaţia de sportivitate.

Habitaclul lui Porsche Macan este inspirat de designul maşinilor sport ale Porsche din prezentÎntre echipamentele oferite la interior se numără sistemul Burmester® Surround de înaltă calitate, disponibil pentru prima dată într-o maşină din această clasă.Alte echipamente opţionale noi includ sistemele de avertizare şi de asistenţă la părăsirea şi schimbarea benzii de rulare. Funcţiile precum reglarea automată a distanţei (Adaptive Cruise Control – ACC) cu sistemul Porsche Active Safe (PAS) cresc nivelul de confort şi siguranţă.

Butoanele celor mai importante funcţii şi setări sunt grupate pe consola centrală, permiţând o operare simplă şi intuitivă a fiecărei funcţii.Conform tradiţiei Porsche, locaşul cheii de contact este amplasat în partea stângă a volanului. Tabloul de bord este, de asemenea, tipic pentru un Porsche, oferind trei cadrane convenţionale rotunde şi un vitezometru poziţionat central.

Farurile principale de tip proiector cu halogen sunt parte din dotarea de serie a Porsche Macan.Farurile Bi-Xenon sunt disponibile opţional (de serie la Macan Turbo). Dotate de asemenea cu tehnologia tip proiector, aceste faruri includ lumini statice şi dinamice cu funcţie de iluminare în viraj (sistemul Porsche Dynamic Light System – PDLS). Macan S şi Macan S Diesel sunt dotate cu lumini de rulare pe timp de zi cu halogen, în timp ce Macan Turbo beneficiază de tehnologia LED cu iluminare în patru puncte.Proiectoarele de ceaţă sunt incluse în dotarea standard a tuturor versiunilor de Macan Macan S şi Macan S Diesel au proiectoare cu halogen rotunde, integrate în partea frontală.La Macan Turbo, aceste lumini folosesc tehnologia LED.

Lămpile posterioare folosesc integral tehnologia LED şi au o formă apropiată de cele ale lui Porsche 918 Spyder.De altfel, modelul 918 Spyder este deja considerat vehiculul care a îmbogăţit ADN-ul Porsche în materie de design. La Macan, acest ADN se reflectă în forma de bază a farurilor, preluată de la 918 Spyder, în timp ce partea inferioară a uşilor faţă şi spate aminteşte de pragurile maşinii hibride supersport. La interior, Macan este dotat cu un volan sport multifuncţional în echipare de serie, a cărui formă este complet nouă şi inspirată de la 918 Spyder.