FacebookTwitterLinkedIn

Amenajate pe un teren de 11.000 de metri pătraţi din Ploieşti, showroom-ul şi service-ul BMW şi MINI au o suprafaţă totală desfăşurată de 2.600 de metri pătraţi. În spaţiul de expunere dedicat BMW încap şase maşini, iar în cel pentru MINI – patru automobile. „Am construit după un proiect realizat de arhitecţii BMW, care sunt atenţi la cele mai mici detalii. De pildă, birourile agenţilor de vânzări sunt orientate cu spatele spre intrare, ceea ce poate părea ciudat, dar nu este. Agentul nu trebuie să stea tot timpul cu ochii pe uşă, ci să-şi vadă de treabă fără a-i fi distrasă atenţia”, spune Lucian Alexe, director general şi proprietar Proleasing.

FOTO: Showrooom-ul BMW de la Ploieşti

Partea de service cuprinde o zonă de recepţie în care clientul are acces, astfel încât toate lucrările care vor fi executate pot fi explicate de către personalul unităţii. De altfel, clientul poate intra şi în zona de service propriu-zisă, dacă doreşte. Un accent deosebit este pus pe curăţenie şi ordine. „Maşina de curăţat podeaua a costat 5.000 de euro, o jumătate de Fiesta”, spune Lucian Alexe, care este şi dealer Ford. De altfel, la mică distanţă, Proleasing deţine şi un showroom Ford. „Terminăm de plătit împrumutul bancar pe care l-am luat pentru a construi showroom-ul Ford în mai anul acesta şi în iunie începem plata la cel accesat pentru unitatea BMW şi MINI, cu aceeaşi rată”, explică Lucian Alexe.

Cu această nouă investiţie de aproximativ 2,5 milioane de euro, directorul general al Proleasing vizează să acopere cererea de automobile premium (vânzare şi service)din judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Buzău. „Suntem pe piaţă de 12 ani, timp în care am avut peste 8.000 de clienţi individuali”, spune Lucian Alexe, care, în acest timp, a dezvoltat şi o divizie de leasing financiar, dar şi una de leasing operaţional, cu 220 de automobile în portofoliu în prezent.

BMW Group a înregistrat anul trecut cele mai bune rezultate financiare din istorie. Află mai multe.

Decizia de a adăuga un brand premium în portofoliul companiei a fost luată în 2007, ultimul an de boom pe piaţa auto. În 2008 a lovit însă criza, aşa că totul a fost amânat. „În 2009, ne-am concentrat pe securizarea afacerii,  a trebuit să găsim soluţii rapide de preluare a şocului. Aveam credite, plus un stoc de vreo 660 de maşini”, spune Lucian Alexe.

Anul trecut, în mai, şeful Proleasing a decis că a venit vremea să reia ideea din 2007, aşa că a demarat construcţia, iar în decembrie anul trecut a inaugurat service-ul. Obiectivul pe cinci ani este vânzarea a 700 de automobile, iar pentru anul acesta ţinta este de 130 de unităţi, în condiţiile în care, până acum, au fost vândute 38 de autoturisme BMW, dintre care 11 în ultima lună a anului trecut.