FacebookTwitterLinkedIn

Zentiva NV, care deține deja 23,9282% din Zentiva SA, inițiază, între 20 februarie și 5 aprilie, o ofertă publică de cumpărare în vederea achiziționării unor acțiuni din societatea Zentiva SA aflate în circulație și care nu sunt deținute de aceasta și de persoanele cu care acționează în mod concertat.

Oferta se referă la 76,37 de milioane de acțiuni, reprezentând 18,32% din capitalul social al Zentiva SA, la prețul de cumpărare (prețul oferit) de 3,5 lei/acțiune.

Intermediarul ofertei publice de cumpărare este BRD – Groupe Société Générale S.A.

Documentul de ofertă a fost aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin decizia nr. 224 din 14 februarie 2018.

Prețurile Zentiva SA se tranzacționează, de două zile, al 3,42 de lei pe acțiune, astfel încât capitalizarea acesteia se ridică la 1,42 de miliarde de lei.

Acționarul majoritar al Zentiva SA este Venoma Holdings Limited (înregistrată în Cipru), 50,9809%, care este controlată tot de Zentiva, iar alți acționari minoritari mai dețin 25,0909%. În plus, Zentiva NV deține deja 23,9282% din Zentiva SA.

Listată din august 1998 pe BVB, Zentiva a ajuns la un PER de 19,53. După listare, fostul Sicomed a fost vândut în anul următor unor grupuri de investiții.

Zentiva este parte a Grupului Sanofi, începând cu luna martie 2009. Portofoliul de produse al companiei acoperă o gamă largă de arii terapeutice, însă se concentrează asupra bolilor cardiovasculare, afecțiunilor inflamatorii, durerii, infecțiilor și bolilor sistemului nervos central, precum și asupra bolilor gastrointestinale și urologice.