Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Fostul şef al poliţiei din Slovacia, anchetat pentru asasinarea jurnalistului Jan Kuciak

Fostul şef al poliţiei naţionale din Slovacia, Tibor Gaspar, a fost plasat în acheta privind asasinarea jurnalistului de investigaţii Jan Kuciak în februarie 2018, a hotărât o instanță slovacă.
Jan Kuciak jurnalist asasinat Slovacia

Dosarul în care jurnalistul a fost asasinat a generat proteste ample la nivel naţional şi a dus la prăbuşirea guvernului de la Bratislava, relatează Agerpres care citează DPA.

Decizia a fost luată duminică. De asemenea, au fost plasaţi în arest şi foştii şefi ai mai multor departamente ale poliţiei, de teamă că aceştia ar putea încerca să influenţeze martorii.

În urma uciderii jurnalistului Jan Kuciak şi a logodnicei sale, în presa slovacă au apărut articole despre amploarea fenomenului corupţiei în interiorul poliţiei.

Puternicul om de afaceri Marian Kocner, care a fost acuzat că a comandat asasinarea lui Kuciak, ar fi dispus urmărirea de către poliţie a jurnaliştilor care făceau anchete despre afacerile sale.

În martie au fost arestaţi 13 judecători, printre care Monika Jankovska, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei. Jankovska ar fi manipulat procedurile judiciare în numele lui Kocner.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii