FacebookTwitterLinkedIn

În primul său interviu transmis din exil, din Liban, Ghosn a declarat pentru BBC că nu ar fi primit un proces corect dacă ar fi rămas în Japonia, unde a fost acuzat de comportament financiar necorespunzător, transmite Rador.

El a afirmat că sistemul de judecată este părtinitor.

„Cred că acest prejudiciu atrage atenţia asupra unui sistem despre care nu mulţi realizează – când ai un procuror care câştigă 99,4% dintre cazuri, când nu ai dreptul la un avocat. Îmi pare rău pentru miile de persoane care trec prin acest sistem şi care sunt strivite”, a declarat el.

Fostul manager al grupului, arestat prima oară în noiembrie 2018, este acuzat în Japonia de abuz de încredere şi fals în acte, cu scopul de a-şi ascunde mai mulţi ani veniturile impozabile. Ghosn nu recunoaşte nicio infracţiune şi a susţinut incă de la sosirea sa în Liban că a fugit de „nedreptatea şi persecuţia politică” din Japonia.

Ghosn a fost concediat de Nissan la scurt timp după arestarea sa, în noiembrie 2018, şi a demisionat din funcţia de preşedinte director general al Renault în ianuarie 2019. În urma demisiei, Ghosn a pierdut automat acţiuni în valoare de milioane de euro care îi fuseseră acordate în perioada 2015 – 2018, ca parte a pachetului său salarial.