FacebookTwitterLinkedIn

Fostul preşedinte din Honduras Manuel Zelaya a fost reţinut timp de mai multe ore pe aeroportul din Tegucigalpa, fiind acuzat că ar fi avut asupra sa 18.000 de dolari nedeclaraţi relatează AFP. El susține că suma de bani i-a fost plasată fără ştiinţa sa în bagaje, remite Agerpres.

Manuel Zelaya a postat pe Twitter un text în care afirmă că a fost “deţinut incorect” când se pregătea să părăsească ţara cu destinaţia Mexic, unde urma să participe la un seminar.

Cauza: un rucsac cu 18.000 de dolari, care nu îmi aparţinea“, a spus el, adăugând că a fost prezentat în faţa unui procuror.

Legea îi obligă pe pasageri să declare şi să justifice în faţa autorităţilor vamale sumele mai mari de 10.000 de dolari. În caz contrar, ei sunt pasibili de o amendă de o treime din banii nedeclaraţi.

Sute de susţinători ai partidului de stânga Libertad y Refundacion (Libre), coordonat de Manuel Zelaya, au blocat bulevardul de acces al aeroportului, dând foc la pneuri pentru a cere eliberarea fostului preşedinte.

Manuel Zelaya a fost înlăturat de la putere în iunie 2009 de o alianţă de militari şi de civili, din care făceau parte şi membri ai guvernului său, după o criză politică.