Cautare
, Editor Coordonator

CORONAVIRUS |
|

Fostul premier britanic, Gordon Brown, solicită formarea unui guvern global

Fostul prim-ministru al Marii Britanii, Gordon Brown, a dat publicității o declarație în care solicită liderilor lumii o abordare integrată din punct de vedere medical și economic, a pandemiei de COVID-19. „Cu cât ne concentrăm mai mult asupra urgenței medicale, cu atât mai tare expunem riscurilor economia. Nu este o situație pe care să o poată controla o singură țară, e nevoie de o acțiune globală", spune dl Brown, care a condus Marea Britanie prin criza financiară din 2008.
 aboneaza-te
Gordon Brown

Fost prim-ministru din partea Partidului Laburist, Gordon Brown consideră că este nevoie de un guvern global, alcătuit din șefi de stat, experți medicali și în științe economice, și din conducătorii organizațiilor internaționale care dețin puterea executivă pentru a elabora un răspuns adecvat gravității situației.

Joi este programată o ședință virtuală a G20, grupul țărilor dezvoltate și în curs de dezvoltare, prezidată de Arabia Saudită, dar Gordon Brown apreciază că este necesară și implicarea Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite. „Eu aș face din G20 o organizație mai amplă pentru că în situația de față este nevoie să fie ascultate țările care sunt cele mai afectate, cele care au reușit să controleze pandemia și cele care sunt în continuare expuse riscului de a avea un număr mare de persoane infectate, și mă refer în special la țările africane. Iar Banca Mondială și FMI au nevoie de mai multă putere financiară pentru a limita impactul crizei în țările slab și mediu dezvoltate”, spune dl Brown, citat de cotidianul britanic The Guardian.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii