Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Fostul Oltchim va produce biocid exclusiv pentru România

Fostul combinat Oltchim, acum Chimcomplex, va deveni singurul producător din România de biocide pe bază de clor, hipoclorit de sodiu pentru tratarea și dezinfecția suprafețelor. Biocidele sunt, în această perioadă, soluții pentru combaterea coronavirusului.  
 aboneaza-te
74bd56a1c1d2b3f781b12eb35c4fe323_XL

Societatea a primit undă verde de la ministerul Sănătății pentru a începe fabricația biocidelor. Chimcomplex este singurul producător de hipoclorit de sodiu soluție cu un conținut de clor activ de minim 12,5% din România, pentru care deține avizele de biocide de la Comisia Națională pentru Produse Biocide. Produsul este comercializat ca dezinfectant direct și ca materie primă pentru alți dezinfectanți.
Hipocloritul de sodiu este unul dintre cele 2 produse recomandate de Organizația Mondială a Sănătății în lupta împotriva COVID -19. Hiplocloritul de sodiu, produs de bază care se fabrică demult la Oltchim, va fi diluat în proporție de 1 la 10, fața de ceea ce produce în acest moment. Clorul este cea mai sigură soluție pentru dezinfectare. Utilizat în concentrațiile recomandate nu este nociv pentru organismul uman și mediul înconjurător. De aceea Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția pentru Protecția Mediului (Environmental Protection Agency – EPA) îl recomandă pentru igienizarea suprafețelor împotriva virusului COVID-19. Produsele sunt disponibile prioritar pentru piața din România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii