Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Fostul director general al companiei Wirecard a fost arestat

Fostul CEO Wirecard AG, Markus Braun, a fost arestat de procurorii din München, după scandalul banilor lipsă. Astfel, 1,9 miliarde de euro s-au evaporat din compania de plăți digitale, scrie Bloomberg.  
Markus Braun

Markus Braun și-a dat demisia săptămâna trecută din funcția de CEO al Wirecard, după ce un audit a dezvăluit discrepanțe de miliarde de euro în bilanțul companiei, ceea ce a determinat scăderea valorilor acțiunilor Wirecard.

Procurorii l-au arestat pe fostul șef al furnizorului german de servicii de plată Wirecard pentru suspiciunea de fraudă contabilă și manipularea pieței.

Consiliul de administrație al companiei a declarat, pe baza unor examinări suplimentare, că există probabilitatea ca acești bani să nu existe. Wirecard se luptă pentru supraviețuire și are în vedere o restructurare la scară completă după rezultatele financiare pentru anul fiscal 2019 și primul trimestru 2020.

„Ar trebui să știți ce s-a întâmplat cu activele pe care le-ați enumerat în 1,9 miliarde de euro.“, a spus Oliver Kipper, un avocat care nu este implicat în acest caz, înainte de arestarea lui Braun.

“Este cu siguranță cel mai mare scandal contabil din Germania”, a declarat  și Katie Schroeder, avocată în Frankfurt.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii