FacebookTwitterLinkedIn

În urma acestui parteneriat, parterul Orzăriei va include un restaurant, o berărie și o cafenea.

 „Viitorul este al proiectelor curajoase ce reînvie părți ale orașului care momentan nu sunt cunoscute. Parteneriatul cu Fosta Fabrică s-a născut din dorința de a găsi un spațiu cu personalitate puternică, ideal un spațiu de patrimoniu, pentru a demonstra încă o dată că trecutul adus în contemporan poate fi valoros. Caracterul spațiului, viziunea și dorința de implicare în partea de dezvoltare de arhitectură și logistică, care este în grija dezvoltatorului, dar și ideea de a reînvia tradiția unei adevărate berării ne-au determinat să includem Orzăria în planul nostru de dezvoltare pe termen lung”, a declarat Răzvan Crișan, co-fondator KANÉ GROUP.

Conform parteneriatului, Fosta Fabrică se angajează să finanțeze amenajarea spațiilor în care vor funcționa restaurantul cu berărie și cafeneaua administrate de KANÉ GROUP.

„Vom păstra în proprietatea noastră mare parte din clădiri și vom dezvolta una dintre cele mai mari comunități de antreprenoriat local în domeniul HoReCa. Chiar dacă acum acest segment a fost puternic afectat în contextul restricțiilor determinate de pandemia COVID-19, considerăm că merită cu prisosință să investim în viitorul unei industrii cu un rol major în viața comunității”, a subliniat la rândul său, Mindaugas Valuckas, fondator Fosta Fabrică.

Orzăria este un fost siloz din incinta fostei fabrici de bere Luther, cu arhitectură Art Deco. Consolidarea clădirii a ridicat mari provocări de proiectare, astfel că aceasta a intrat în proces de reautorizare, după ce echipa de ingineri structuriști condusă de prof. dr. ing. Paul Ioan și echipa de arhitecți coordonată de arh. Bogdan Babici au identificat o nouă soluție tehnică și mai benefică conservării caracterului Orzăriei.

Investiția în acest proiect depășește 40 milioane de euro. După finalizare, estimată în 2022, Fosta Fabrică va include berărie, restaurante, cafenea, brutărie, food-court, aprozar, salon de frumusețe, ateliere de pregătire profesională, elemente muzeale despre istoria Luther, spații culturale și de evenimente, spații de joacă pentru copii, co-working, spații de birouri, primele loft-uri din România, apartamente noi și spații publice.