Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Fosta conducere a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a fost trimisă în judecată de DNA

Adrian Iacob, fostul rector al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, şi fostul prorector al instituţiei, Mihail-Petrică Marcoci, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru comiterea infracţiunii de instigare la şantaj, dosarul urmând să fie judecat de Curtea de Apel Bucureşti, informează News.ro.
dna-sigla

Ei vor fi judecaţi pentru că au determinat un angajat al instituţiei să-i trimită jurnalistei Emilia Şercan mesaje de ameninţare cu moartea pentru a renunţa la investigaţiile privitoare la plagiatele din cadrul academiei.

Potrivit unui comunicat al DNA, la sfârşitul lunii martie – începutul lunii aprilie 2019, Adrian Iacob şi Petrică-Mihail Marcoci, în calitate de rector, respectiv prorector al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, l-au determinat pe Gheorghe Adrian Bărbulescu să transmită unei persoane, jurnalist de investigaţie – persoană vătămată, mesaje de ameninţare pentru a o constrânge să înceteze investigaţiile jurnalistice care vizau suspiciunile de plagiat din cadrul academiei, urmărind astfel eliminarea riscurilor pentru cariera lor profesională.

Sursa citată menţionează că aceste demersuri au fost determinate de faptul că în perioada respectivă jurnalista respectivă a publicat mai multe articole care vizau în mod direct activitatea Academiei de Poliţie.

„După trimiterea mesajelor de ameninţare, inculpaţii au avut mai multe convorbiri cu autorul faptei, folosind aplicaţii telefonice criptate sau prin intermediari, prilej cu care i-au cerut să şteargă toate schimburile anterioare de mesaje, i-au indicat ce să declare organelor de urmărire penală şi l-au asigurat că va primi o pedeapsă uşoară, precum şi că va fi menţinut în cadrul academiei chiar în situaţia unei condamnări”, au menţionat procurorii.

Rectorul Academiei de Poliţie, Adrian Iacob, cât şi prorectorul Mihail Marcoci au demisionat din funcţie la sfârşitul lunii mai.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii