FacebookTwitterLinkedIn

Proprietatea din Malibu în care a locuit vreme îndelungată Johnny Carson (una dintre cele mai importante personalități ale televiziunii americane, prezentator, timp de 30 de ani, al emisiunii The Tonight Show Starring Johnny Carson și deținător a șase premii Emmy) a fost scoasă la vânzare anul trecut cu 81,5 milioane de dolari de producătorul de film Sidney Kimmel. Aflat pe poziția 655 în Topul Forbes al celor mai bogați oameni din lume, Kimmel a cumpărat în 2007 proprietatea de aproape 17.000 de metri pătrați de la văduva lui Carson, Alexis, căreia i-a plătit 36,5 milioane de dolari.

Producătorul a vândut casa cu doar 40 de milioane de dolari, mai puțin de jumătate din suma pe care a cerut-o inițial, dar se pare că tranzacția s-a făcut cu cash. Noul proprietar al „reședinței Johnny Carson”, cum este cunoscută în zonă, este Riaz Valani, unul dintre veteranii din Silicon Valley, care a făcut avere investind în Juul, producătorul de țigarete electronice care a popularizat vaping-ul (inhalarea de vapori de nicotină) în lumea întreagă.

În 2010, Valani a fost singurul „angel investor” dispus să riște 2-3 milioane de dolari în Juul, ideea lui Adam Bowen și James Monsees. În 2018, acțiunile Juul au atins valoarea maximă, compania fiind evaluată la 38 de miliarde de dolari, însă de atunci ea s-a devalorizat constant, ajungând azi la mai puțin de cinci miliarde de dolari. Însă Valani și-a înzecit investiția după ce, la apogeul Juul, Adria, compania care deține Marlboro, a achiziționat o participație de 35% pentru 12,8 miliarde de dolari.

Valani va împărți proprietatea cu asociata sa Augusta Tigrett, fiica lui isaac Tigrett, fondatorul Hard Rock Cafe și a lui Maureen Starkey, fosta soție a lui Ringo Starr.

Două alei private pornesc din partea proprietății care dă spre faleză: una duce spre o parcare uriașă lângă care se află o anexă destinată personalului de pază; cealaltă alee, umbrită de copaci și cu flori pe margini, duce spre clădirea principală, construită în anii 80 după planurile reputatului arhitect Ed Niles. Amplasată pe o stâncă, vila are o vedere amețitoare spre apele Pacificului, ale cărui valuri înspumate se sparg de stâncile aflate la zeci de metri dedesubt.

Reședința are o suprafață locuibilă de peste 650 de metri pătrați, cu spații formale și informale pentru servit masa, o spectaculoasă galerie internă cu copaci și un lounge asiatic al cărui bar are tejgheaua din onix.

Nivelul superior este ocupat de dormitorul principal, dotat cu șemineu, două băi decorate în onix, și două dressing-uri. În curtea din spate, amenajată ca o junglă tropicală, există câteva zone de relaxare: un iaz cu cascadă și o piscină-spa cu vedere spre coastă.

Un aspect aparte al proprietății este faptul că este traversată de un drum public. Ei bine, „peste drum”, într-un spațiu amenajat ca un parc, se află anexele destinate personalului proprietății, dar și casa de oaspeți cu două apartamente, terenul de tenis și sala de fitness.