Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

A fost stabilit un acord de principiu privind majorarea salariului minim pe economie

Guvernul, sindicatele şi patronatele au ajuns la un prim acord de principiu prin care salariul minim pe economie va fi majorat de la 1 ianuarie 2022, însă procentele de creştere sunt încă în dezbatere, informează Radio România Actualități.
Florin Jianu

Sindicatele îşi doresc o creştere de 11%, respectiv 253 de lei brut, de la începutul anului viitor, în timp ce patronatele pledează pentru o majorare de 8%, adică de 200 de lei, cu condiţia îngheţării contribuţiilor la nivelul salariului minim de acum, notează RRA.

Florin Jianu (foto), preşedintele Consiliului IMM-urilor: „Propunerile noastre au fost ca salariul minim să fie parte dintr-o discuție mai largă, pentru că, din cercetările și din analizele noastre, rezultă faptul că, pentru e din 10 IMM-uri, mărirea salariului minim va reprezenta și o problemă de competitivitate. Trebuie să facem analize în acest sens, trebuie să venim cu investiții, cu fonduri europene, pentru a susține acele companii care vor fi afectate”.
Sindicatele mai doresc ca acordul tripartit să fie valabil pentru următorii trei ani și resping ideea ca aceste creșteri să fie făcute prin diverse soluții de deductibilitate, pentru că acest lucru va afecta pensiile actualilor angajați.
Bogdan Hossu, președinte Cartel Alfa: „Noi insistăm că nu deductibilitățile rezolvă problema și nu reducerea contribuțiilor de asigurări sociale, care vor afecta veniturile salariațiilor la sfârșit de carieră, în special la pensie, pentru că, practic, la pensie, în momentul în care taxelor sociale sunt micșorate, înseamnă că veniturile sale de pensie vor fi mult mai mici”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii