Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Fost sportiv de performanță, acum manager

Sorin Timuș, director general Hochland România, a răspuns întrebărilor Forbes Romania despre echilibrul dintre viața personală și cea profesională și pasiunile sale.
www.catalingeorgescu.com

Forbes Romania: Ce inseamna echilibru intre viata personala si profesionala pentru dvs?

Echilibrul intre viata personala si cea profesionala este foarte important. Pentru mine inseamna ca, pe langa timpul alocat business-ului, sa am timp pentru familie, pentru mine si pentru prietenii dragi, apropiati. Tine foarte mult de fiecare in parte sa isi creeze acest echilibru si sa aiba grija sa si-l pastreze.

Forbes Romania: Care sunt activitatile sportive sau hobby-urile de care nu va puteti lipsi (zilnic, saptamanal, lunar) pentru a pastra un echilibru intre viata personala si cea profesionala? Cum le-ati ales ?

Sportul e foarte important pentru mine, alerg sau fac inot de cinci ori pe saptamana. In fiecare zi aloc cel putin o ora pentru activitati de streching combinat cu exercitii de respiratie si meditatie, si o jumatate de ora minim zilnic pentru a citi atat carti sau diverse publicatii de business, cat si alte genuri.

 Sportul te ajuta sa iti mentii un tonus ridicat zilnic inca de la primele ore ale diminetii, de aceea este parte din rutina mea zilnica. Chiar si cand sunt in deplasari de serviciu, ziua mi-o incep tot alergand. Cititul ma ajuta sa cunosc experiente ale altor oameni, imbogatind-o astfel pe a mea. Iar streching-ul, exercitiile de respiratie si meditatia ma ajuta intotdeauna sa ma relaxez complet dupa o zi incarcata.

 

Vezi mai multe despre ediția specială Forbes Work Life Balance

Forbes Romania: Cum a evoluat de-a lungul timpului partea pe care o dedicati acestora? (cantitativ si calitativ). Cat a venit din partea companiilor pentru care ati lucrat si cat a fost disciplina personala?

Totul vine din disciplina personala si din constientizarea in decursul vremii ca echilibrul intre viata personala si business este foarte important, daca vrei sa fii performant pe toate planurile.

Sportul a fost intotdeauna important pentru mine, am stiut mereu ce inseamna disciplina, pentru ca am fost sportiv de performanta. Cititul este tot o activitate fireasca, pentru ca mi-a placut intotdeauna sa imi imbogatesc cunostintele, sa cunosc perspective noi, sa aflu lucruri interesante.

Iar streching-ul si meditatia au fost inspirate de oameni cu care am interactionat si care mi-au starnit curiozitatea si dorinta de a incepe si eu sa fac astfel de activitati.

 

Forbes Romania: Care sunt regulile care va ajuta sa evitati stresul la munca?

Nu este deloc usor sa eviti stresul in conditiile actuale ale mediului economic si de business, dar nu este imposibil. In cazul meu, un top 5 al celor mai importante principii dupa care ma ghidez este urmatorul:

  1. Fii mereu integru si ia decizii in functie de cele mai inalte valori si principii umane.
  2. Ai grija sa ai mereu un echilibru intre viata personala si cea de business.
  3. Fii pozitiv si optimist in tot ceea ce faci, vezi partea buna a lucrurilor, “partea plina a paharului”.
  4. Nu cauta vinovati, ci solutii, pentru ca intotdeauna exista o rezolvare.
  5. Inspira si cultiva un mediu de lucru bun, pozitiv, energic in companie.

Toate acestea ma ajuta sa fiu mai putin stresat, sa fiu mai eficient, sa imi gasesc timp si pentru job, dar si pentru familie si prieteni.

 

Citiți mai multe despre cum își găsesc echilibrul managerii  și antreprenorii romani  în ediția tipărită a revistei, dar și în variantă digitală a revistei din webviewer sau în aplicația de iPad a Forbes România

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii