Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

A fost semnat tratatul care acoperă 40% din economia globală

Cele 12 țări angajate în necogieri privind tratatul de liber-schimb Trans-Pacific au ajuns la un acord, potrivit The New York Times.
shutterstock_180191942 (1)

SUA, Japonia, Australia și alte nouă țări situate pe țărmurile Oceanului Pacific au ajuns la un acord pe tratatul comercial Trans-Pacific, cea mai importantă înțelegere de acest fel din ultimii 20 de ani. Tratatul influențează comerțul la nivel global și va facilita schimburile comerciale, dar și de resursă umană între SUA și Asia.

Tratatul Parteneriatului Trans-Pacific (TTP) este, potrivit Financial Times, și o reacție a Japoniei și SUA la ascensiunea economică a Chinei. „Putem promova creșterea printr-un acord care întâlnește standarde înalte”, a declarat președintele Barack Obana în urmă cu o săptămână. „Și asta facem noi prin intermediul acordului TTP – un acord pe tratatul comercial care influențează aproape 40% din economia globală. Un acord care va deschide noi piețe în timp ce va proteka drepturile angajaților și mediul care permite o dezvoltare sustenabilă”, a adăugat acesta.

Astfel, parteneriatul Trans-Pacific va sta la baza unui nou bloc de state în care barierele comerciale vor fi reduse între cei 12 semnatari, și anume  SUA, Australia, Brunei, Canada, Japonia, Chile, Malaezia, Mexic, Noua Zeelandă, Peru, Vietnam și Singapore. Cu toate acestea, se vorbește și despre potențiali viitori membri, și anume Coreea de Sud, Taiwan, Columbia și Filipine.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii