Cautare
, Forbes Staff

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important tech and business news. Graduated from University of Bucharest with an MA in Political Journalism. Worked as a journal...

Tech |
|

A fost săptămâna tehnologiei la București

La eveniment au participat peste 13, 500 de bucureșteni, Bucharest Technology Week s-a desfășurat în perioada 23-29 mai, pasionații de tehnologie au putut participa la conferințe tematice de business, workshop-uri, semninarii și dezbateri asupra rolului inovațiilor asupra diferitelor industrii și domenii. La finalul săptămanii a avut loc o expoziție interactivă în care au fost prezentate soluții și produse care vor schimba viitorul.
 aboneaza-te
Colaj BTW

Ministrul Telecomunicațiilor și Societății Informaționale, Marius Bostan a declarat: „digitalizarea oferă României o mare șansă de a ajunge din urmă țări mai avansate din punct de vedere tehnologic. Mă bucur că văd companii românești, inovative, prezente aici și al căror număr crește în fiecare moment.”

Vezi aici câștigătorii Innovation Labs 2016

Participanții s-au jucat și cu roboți: Zoomer este un câine care învață să reacționeze la comenzi vocale, iar roboții Ubtech Alpha 1S au dansat sincron, spre încântarea celor prezenți. În plus, vizitatorii au putut să cunoască roboți dezvoltați în România și premiați la concursuri internaționale, precum cei de linefollower, cei de minisumo și cei care urmăresc mișcarea persoanelor din jurul lor.

O altă temă a expoziției au fost orașele inteligente și cum tehnologia poate face viața mai bună cetățenilor din ea – prin soluțiile de monitorizare care pot fi instalate în casă și care au atras interesul celor prezenți.

Aici puteți vedea ce anunț a făcut Google

25 de speakeri locali și internaționali au venit la București pentru a discuta despre rolul tehnologiei în business. Pentru 4 zile, în cadrul conferințelor Innovation Summit, Brands+Tech Summit, Enterprise-IT Summit și Java Dev Summit, manageri de top din companiile românești s-au alăturat liderilor internaționali pentru a dezbate inovațiile tehnologice care vor avea impact în anii viitori. Printre altele, participanții au aflat tehnici de inovație folosite de McLaren în formula 1, cum pot folosi realitatea virtuală pentru cercetarea nevoilor consumatorului, cum va afecta Internet of Things produsele dezvoltate de companii și care sunt actualizările planificare pentru platforma Java. Astfel au descoperit noi utilizări ale tehnologiei, care să îmbunătățească eficiența proceselor din companie.

Chat-urile, jocurile și drogurile sunt cele mai populare printre copii

Ediția a doua a evenimentului va avea loc în mai 2017 iar următorul eveniment major de tehnologie din București are loc pe 5-6 octombrie, la Romexpo. Internet&Mobile World este cea mai mare expo-conferință pentru soluții IT și digitale din Europa Centrala și de Est, reunind peste 7,500 de vizitatori.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii