Cautare
, Staff

Antreprenori |
|

A fost lansată Republica IMM, o platformă integrată de business pentru antreprenorii români

Antreprenorul Cristian Onețiu a lansat Republica IMM, o platformă integrată de planificare, demarare, administrare, dezvoltare și finanțare a afacerilor dedicată antreprenorilor.
antreprenoriat shutterstock_547515223

Cei care vor intra în platformă vor avea acces la 30 de secțiuni specializate ce oferă 100 de cursuri video exclusive și 50 de resurse, instrumente digitale personalizate de gestionare a afacerii și sprijin în dezvoltarea planului de business. Republica IMM aduce împreună 20 de mentori si experți care să-i ghideze pe antreprenorii din comunitate. În ceea ce privește oportunitățile de finanțare, aceștia au acces la peste 14.000 de fonduri de investiții, acceleratoare și vehicule de finanțare la nivel național si internațional.

Republica IMM se adresează întreprinzătorilor români care vor să își crească afacerile. Aceștia pot fi antreprenori care vor să își deschidă o afacere, în ipostază de Start-Up (o afacere recent lansată, cu o vechime de 1-3 ani), sau în etapa Scale-Up (firmă aflată în faza de creștere accelerată, maturizată, sau care își propune să crească accelerat).

Principalele probleme cu care se confruntă antreprenorii români sunt lipsa de planificare a afacerii, gestionarea defectuoasă a lichidității și a echipei și lipsa de educație antreprenorială. Soluțiile noastre sunt sprijinul oferit pentru implementarea planului de business, acces la servicii de business intelligence, resurse de învățare, mentori și experți”, a spus Claudiu Vrinceanu Head of Growth&Community Republica IMM.

Într-un interval de 1 an și 6 luni de utilizare a platformei, fondatorii Republicii IMM își propun să intre în contact cu 100.000 de antreprenori și oameni din companiile românești la întâlniri și evenimente online și offline.

Ne propunem să dezvoltăm o comunitate deschisă, în care sunt bine veniți antreprenori de toate tipurile, indiferent de stadiul în care se află ideea sau business-ul lor. Cei care se află la început de drum vor găsi inspirație și informații relevante pentru a-și construi un model de afacere viabil în timp ce aceia care au început deja de ceva timp afacerea, vor putea să optimizeze procesele interne și să crească valoarea adăugată în piață. Cât despre antreprenorii  care sunt în zona de creștere, acești vor putea controla afacerea fără să fie implicați în zona operațională, crescând în același timp cota de piață și profitabilitatea” a declarat Cristian Onețiu.

După un an de activitate inițiatorii proiectului spun că vor publica un raport tip SEIA (Social and Economic Impact Assessment) pentru mediul antreprenorial din România. Acesta va include date privind taxele plătite de cetățenii Republicii, informații statistice privind creșterea cifrei de afaceri și reducerea pierderilor pe care le au business-urile acestora, precum și despre numărul de angajați.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii