Cautare
, Contributor

Tech |
|

A fost lansată aplicația ,,Let’s Do It, Romania!”, pentru raportarea deșeurilor

Românii care vor să contribuie la curățarea României de deșeuri vor putea utiliza, de acum înainte, aplicația ,,Let’s Do It!”, dezvoltată de compania QUALITANCE.

Prin intermediul acestei aplicații de mobil, voluntarii pot să marcheze deșeurile din oraș sau din natură pe Harta Deșeurilor, pentru a fi apoi raportate către autorități și curățate în 30 de zile. Voluntarii vor primi mesaje cu statusul sesizării, până când zona este curățată.

“De ce să nu facem curățenie în fiecare zi? Aceasta a fost întrebarea cu care am plecat la drum atunci când am început acest proiect. Ne dorim să încurajăm românii din întreaga țară să acționeze ori de câte ori găsesc deșeuri ilegale printr-un instrument care răspunde la întrebarea: «Ce pot face eu, un simplu cetățean, ca să curăț România?» Astfel, lansăm astăzi un nou tip de voluntariat: voluntariatul digital”, a declarat Anca Baniță, Communication Manager “Let’s Do It, Romania!”.

La momentul actual, aplicația este valabilă doar pe Google Play Store, dar în curând va fi disponibilă și pe App Store. Totodată, proiectul include și platforma online. Fiecare sesizare include coordonatele GPS ale zonei raportate și detalii despre deșeurile identificate, cum ar fi componența și dimensiunile.

Facem astăzi un pas important pentru «Let`s Do It, Romania!», odată cu lansarea acestui proiect în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și QUALITANCE. Obiectivul nostru este să trimitem anual 250 de sesizări pe județ și ne propunem ca minimum jumătate să fie soluționate. «Let`s Do It, Romania!» a arătat încă de la început că, împreună, putem schimba România în bine, iar noi vom comunica în mod constant rezultatele obținute. Pe site-ul «Let`s Do It, Romania!» veți găsi, în curând, Harta Primăriilor Responsabile – locul în care ne dorim să apară fiecare autoritate publică locală din țară. Așadar, invităm toți voluntarii și susținătorii «Let`s Do It, Romania!» să descarce aplicația de mobil și să devină voluntari activi și implicați în curățarea României“, afirmă Andrei Coșuleanu, Director Executiv ,,Let’s Do It, Romania!”.

Proiectul a fost demarat cu ajutorul fondurilor obținute în campania de crowdfunding lansată de echipa ,,Let’s do it, Romania!”, în luna mai, care a atras și susținerea companiilor private. Partenerul “Let’s Do It, Romania!” pentru dezvoltare este compania de software QUALITANCE, care a realizat aplicația și platforma, donând totodată câte un dolar pentru fiecare dolar strâns în campania de crowdfunding.

Ne bucurăm că am susținut «Let`s Do It, Romania!», deopotrivă ca partener tehnologic și ca sponsor. Ne-am dori ca această aplicație gratuită pentru utilizatori, ușor de utilizat și prietenoasă, să stimuleze simțul civic al românilor, căci acum pot deveni voluntari din doar trei click-uri și în câteva secunde. Aplicația realizată de QUALITANCE pentru «Let’s Do It, Romania!» reprezintă un pas crucial în direcția optimizării eliminării deșeurilor“, afirmă Radu Constantinescu, managing partner QUALITANCE.

“Let’s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până acum, “Let’s Do It, Romania!“ a implicat peste 1.000.000 de voluntari care au reușit să adune peste 2.000.000 de saci (peste 22.500 de tone de deșeuri), iar media de deșeuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%. “Let’s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internațională “Let’s Do It, World!“.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii