FacebookTwitterLinkedIn

Incubatorul oferă o finanțare directă de până la 50.000 de dolari pe proiect, precum și servicii personalizate de consiliere, structurate în trei pachete, în funcție de necesitățile individuale ale businessurilor. Startup-urile vor fi consiliate de către o rețea de mentori – experți în design, producție, monetizare și business development. De asemenea, există posibilitatea alocării unui buget suplimentar de marketing cu o valoare variabilă, stabilită de la caz la caz, pentru maximă eficiență.

Carbon a apărut ca urmare a nevoii de finanțare și know-how a dezvoltatorilor independenți de jocuri video, al căror număr este în continuă creștere și își propune să sprijine antreprenorii regionali din zona de gaming, prin a-i ajuta să creeze jocuri unice și să pună lanseze businessuri.

„România este un important hub regional pentru dezvoltarea de jocuri, unde regăsim numeroși oameni talentați și bine pregătiți. Cu toate acestea, aproape toate proiectele dezvoltate în cei peste 15 ani vechime ai industriei la noi în țară vin de la giganți precum Electronic Arts, Ubisoft sau Gameloft”, spune Cătălin Butnariu, cofondator Carbon și președinte al Romanian Game Developers Association (RGDA). „Misiunea noastră este să dezvoltăm antreprenoriatul local din zona de gaming, ajutând proiectele cu potențial să crească și să își formeze un nume pe o piață încă foarte puțin prietenoasă cu startup-urile din această industrie. Sperăm ca, în timp, dezvoltatorii români care vor să pună vazele unui studio să capete încredere în resursele pe care regiunea le oferă”, completează acesta.

Pe toată durata finanțării, dezvoltatorii vor rămâne 100% independenți. Carbon împarte riscul cu studiourile indie pe care le susține, modelul de business al incubatorului bazându-se pe revenue share, adică pe încasarea unui procentaj din venitul generat de proiectele susținute. Astfel, în fncție de pachetul de servicii ales de către startup, Carbon va încasa 7 – 21%.

Pentru a se înscrie în programul Carbon, dezvoltatorii indie trebuie să se înscrie, începând cu 2 mai, pe pagina oficială a acestuia, unde își vor prezenta proiectul și vor intra într-un prces de selecție. Echipele cu cele mai interesante înscrieri vor fi invitate la o întâlnire cu reprezentanții Carbon, în urma căreia se va stabili dacă vor primi susținerea incubatorului.

Primul proiect în care va investi Carbon este jocul Gray Down, un joc first person horror adventure/puzzle, produs de către Interactive Stone Studios.