Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

A fost aprobat Memorandumul privind înfiinţarea Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2

Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Sănătăţii, Memorandumul privind înfiinţarea Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, informează News.ro.
Guvernul Romania

„Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea Prim-ministrului. Comitetul Naţional va prezenta strategia şi planul de acţiune privind vaccinarea anti-Covid 19 şi va realiza implementarea acestora”, a transmis, joi, Ministerul Sănătăţii, conform News.ro.

Conducerea Comitetului este asigurată de un preşedinte desemnat prin decizie a Prim-ministrului, iar activităţile desfăşurate vor fi organizate pe trei domenii prioritare:

  1. Comunicare
  2. Logistică
  3. Activitate medicală – vaccinarea propriu-zisă şi monitorizarea reacţiilor  adverse postvaccinale (RAPI).

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern că Valeriu Gheorghiţă, medic la Spitalul Militar Central, va conduce campania de vaccinare şi va fi secondat de secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Adrian Baciu.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii