FacebookTwitterLinkedIn

Hotelul, care va avea 160 de camere și 100 de apartamente în regim hotelier, este parte a unui proiect imobiliar de 100 de milioane de euro ce va fi realizat de dezvoltatorul imobiliar pe un teren de aproape patru hectare cumpărat în toamna anului trecut cu 8,2 milioane de euro de la o companie deținută de Veronica Gușă de Drăgan, văduva luI Iosif Constantin Drăgan, cel care fusese considerat la un moment dat cel mai bogat om de afaceri român.

Proiectul Central District Lagoon City va include, pe lângă componenta hotelieră și una rezidențială cu 530 de apartamente, o clădire de birouri de 8.000 mp GLA (gross letting area) și 6.500 mp de spații comerciale, construite în jurul unei lagune de 20.000 mp, implementată pe baza unei licențe exclusive Crystal Lagoons.

Componenta hotelieră, dezvoltată în urma unei investiții de 18 mil. euro, va fi dată în operare printr-un contract de management unui brand internațional, potrivit Forty Management. „În cazul acestui proiect, noi vom avea un venit garantat”, afirmă Lucian Azoiței, CEO Forty Management, care nu a oferit alte detalii. “Pot spune însă că valoarea hotelului, la nivel de yield (pe baza veniturilor anuale pe care proiectul le generează – n.red.), este de 54 de milioane de euro”, a mai spus Lucian Azoiței. Procesul de afiliere internațională a fost gestionat de EST Hospitality Consulting.

În ceea ce privește zona de office și cea comercială, potrivit lui Lucian Azoiței, suprafețele sunt deja precontractate în întregime. „Sperăm ca în maxim un an să scoatem autorizația și să începem lucrările. Anul 2025 ar fi termenul final sau poate chiar sfârșitul lui 2024”, a mai spus el.

Forty Management SA este un dezvoltator imobiliar care vizează în special proiecte verzi de dezvoltare si regenerare urbană. Portofoliul companiei cuprinde apartamente în proiecte mixte finalizate (peste 330 de unități), în construcție (peste 600 de unități), precum și un hotel de 5 stele, spații de birouri (9.000 mp) și spații comerciale (2.300 mp finalizate și 6.750 mp în curs de dezvoltare).